Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Mar 2010 Posty: 74 Skąd: Wierzchucino/Meckenheim
Wysłany: 2014-12-07, 18:09
Kösternitz dzięki za namiary. Była jeszcze jedna ale komuś strasznie na obu zależało. Gratuluje zwycięzcy a my mamy kolejne dwa widoczki dawnej mordowni
Gdy się teraz przyglądam na wszystkie zastanawia mnie trzecie okno na pietrze z północnej strony na jednym z ujęć. Nie pamiętam czy były dwa czy trzy ale dziwnie to wygląda w porównaniu z pozostałymi
Wysłany: 2015-04-06, 20:11
Loreene napisał/a:
Pomnik w Wierzchucinie został poświęcony przez żarnowieckiego księdza-Kurta Reicha dn. 24.VII 1927 r -wówczas pomnik poległych z okresu I wojny światowej.
Wysłany: 2015-04-28, 11:55
Ta sama fotka w lepszej jakości. Przy okazji zapraszam na stronę FB Wierzchucina. (myślę że to nie reklama i administracja przymknie oko) Od pewnego czasu dołączyłem tam do administracji. Napływa trochę ciekawych fotek. Będę się starał ale pewnie nie dam rady wszystkich tu pokazać.
Pomógł: 19 razy Wiek: 94 Dołączył: 07 Maj 2008 Posty: 6911 Skąd: Oliva
Wysłany: 2015-04-28, 13:28
okonek napisał/a:
(myślę że to nie reklama i administracja przymknie oko)(...)Napływa trochę ciekawych fotek. Będę się starał ale pewnie nie dam rady wszystkich tu pokazać.
Bardzo na to liczymy, że się uda wszystkie.
Łatwiej je potem odnaleźć niż kopać potem na FB.
A ja bardzo sobie cenię Twoje odkrycia i chęć dzielenia się nimi z forowiczami
Wysłany: 2015-05-14, 23:17
Ktoś z forum podesłał mi kiedyś prywatnie na maila taką oto fotkę z tekstem. Niestety nie pamiętam kto i z czego to skan. Czy mógłbym prosić o resztę bo widać, że brakuje jeszcze trochę.
W podziękowaniu kolejny widoczek - jeden z domów Grenzschutzu za ośrodkiem zdrowia.
Wysłany: 2015-10-18, 13:52
Wlanie trafiła do moich zbiorów znana pocztówka Gasthausu Fritza Petscha i próbuję rozpoznać szyldy na ścianie budynku. Chodzi mi dokładnie o te dwie po lewej obok IMI i Persil bo to co w oknie i nad tabaką jest chyba niemożliwe. Czy jest ktoś w stanie pomoc ?
Wysłany: 2015-11-05, 19:42
Dzięki Ezet Dla mnie to jedno i to samo. Chyba za długo mieszkam tam gdzie mieszkam . Tabaka to przecież sproszkowany tytoń ale OK masz racje, mogłem to inaczej napisać. A tak z nudów poszukałem trochę i ...... no muszę powiedzieć, że kolorowo było Na dokładkę fotka ze strony FB. Kolor ... ale już autentyk z lat 1927-28. Opisywać chyba nie trzeba ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum