Pomógł: 12 razy Wiek: 50 Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 804 Skąd: Marienburg
Wysłany: 2009-04-17, 00:19 Tablica z nazwą ulicy z Malborka - Wczorajsza zdobycz
Udało mi się zdobyć bardzo ciekawą rzecz, mianowicie przedwojenną niemiecką tablicę z nazwą dzisiejszej ulicy Koszykowej w Malborku Zdjęcie wykonane jest przez poprzedniego właściciela i jednocześnie znalazcę tablicy
Nabyta od kolegi , swego czasu na FDG mocno się o nią zagotowali
ale tak to już jest w przyrodzie że fanty same wybierają właścicieli.
Po wojnie używana - była przemalowana na Ul. Pańską.
Liczę że jeszcze kiedyś wpadnie mi jakiś fajny gdański szyld i będzie para na ścianie.
Ostatnio zmieniony przez villaoliva 2010-05-20, 23:34, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 10 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Maj 2008 Posty: 3529 Skąd: Neufahrwasser b. Danzig
Wysłany: 2011-04-02, 22:41
villaoliva napisał/a:
Pewnie niedawno wykopana?
Niedawno ją dostałam. Przypuszczam, że to świeżutki wykopek, dlatego ją tak rdza zmasakrowała. Metal to w zasadzie jedna wielka, krusząca się rdza i na tym kawałki emalii, więc tabliczka siedzi w woreczku zalana olejem do maszyn.
Zapomniałam podać wymiar 3x7 cm.
Pomógł: 50 razy Wiek: 52 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 4792 Skąd: Gdynia Mały Kack
Wysłany: 2012-03-05, 15:03
Nie omieszkam sprawdzić. Dzięki za cenne wskazówki doświadczonego kolegi!
Na serio to dawna dzielnica biedy więc na skarby nie liczę. Ale przez chwilę adrenalina skoczyła...
_________________ Kto głośny jak dzwon, ten pusty jak on...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum