Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 889 Skąd: Gdańsk-Brętowo
Wysłany: 2014-10-15, 21:03
Ruszyliśmy do przodu w zeszły weekend... schron przy skrzyżowaniu przedłużenia ul. Obrońców Wybrzeża z promenadą nadmorską odzyskuje powoli swoją czystość.
Bezdomny został wykwaterowany. Ze swoimi niezliczonymi butelkami, buteleczkami, butelczynami.
Zdjęcie0286.jpg Śmieci gotowe do wywalenia.
Plik ściągnięto 25106 raz(y) 48,08 KB
Zdjęcie0284.jpg Zabawiłem się w komornika.
Plik ściągnięto 25106 raz(y) 28,69 KB
_________________ "Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
Wysłany: 2014-10-31, 22:18
Cuda na kiju... schron przy skrzyżowaniu promenady z przedłużeniem ulicy ktoś do końca oczyścił. Czyżby nasi? Bynajmniej ogromne dzięki! Za te butelki pewnie tysiące złotych na skupie ktoś dostał Pozostało mi tylko wyszarpnięcie materaca bezdomnego z bocznej wnęki
Czystość aż kole w oczy
_________________ "Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
Kawriarnia pod lipami znajdowała się vis a vis przystanku przy Pomorskiej przed skrętem w Chłopską lub Gospody po lewej stronie patrząc w kierunku Oliwy
Ostatnie ślady po tej drewnianej budowli zostały zatarte ok 1973/4 kiedy rozpoczęto budowę drugiej nitki Pomorskiej i lini ramwajowej oraz utwardzonej Chłopskiej w kierunku Piastowskiej.
Jak się uda niebawem zrobię zdjęcie zbliżone do lokalizacji tego.
Wysłany: 2015-07-13, 09:07
Dzięki sponsorowi terminalowi DCT i naszemu nieocenionemu Casamata udało się postawić już drugą z tablic poświęconą danzigim fortyfikacjom. Tym razie uporządkowaliśmy i opisaliśmy dwa obiekty w rejonie promenady, przy wejściu nr. 58 na plażę.
t2.jpg
Plik ściągnięto 23736 raz(y) 58,61 KB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum