Wysłany: 2010-05-16, 21:15
Jeszcze doczekamy się czasów kiedy ta okropna trasa będzie zwężana, a do takich szczerb w zabudowie będą dostawiane nowe kamienice.
_________________ Tej dziewczynie Asinus nigdy by nie podarował fotografii.
Bo kobietom nie powinno się ofiarowywać zdjęć
- robią z nich zawsze niewłaściwy użytek...
Wysłany: 2010-05-22, 00:22
Ciekawe w jakich latach rozebrano ten dom z muru pruskiego.
_________________ Tej dziewczynie Asinus nigdy by nie podarował fotografii.
Bo kobietom nie powinno się ofiarowywać zdjęć
- robią z nich zawsze niewłaściwy użytek...
Pomógł: 2 razy Wiek: 61 Dołączył: 17 Wrz 2009 Posty: 607 Skąd: Gdańsk-Dolne Miasto
Wysłany: 2010-07-15, 20:57
Się dzieje ul. Toruńska,szkoda że taki ładny bruk zalewają,za kilka lat może będą tak jak na Głównym Mieście zmieniać nawierzchnię to pod spodem będzie jak znalazł
Zwracam się po prośbie, zgodnie z umiejscowieniem fabryki, w odpowiednim wątku - czyli o Dolnym Mieście.
Poszukuję wszelkich możliwych (tj. pocztówki, zdjęcia, ilustracje) materiałów ikonograficznych, które prezentowałyby chociażby część dawnej Fabryki Karabinów, która mieściła się na Dolnym Mieście.
Chociaż swego czasu bywałem w tych rejonach regularnie (tj. głównie od strony Opływu Motławy, bo kajakiem), to jednak jakoś nigdy nie pstryknąłem choćby jednego zdjęcia obszaru po dawnej Fabryce. Stąd też byłbym wdzięczny za m.in. współczesne zdjęcia ewentualnych pozostałości, jak i z czasu, kiedy jeszcze budynki stały. Jednym słowem - cokolwiek ;)
Jak dotąd przekopywanie się przez fora i znane mi zbiory nie przyniosły praktycznie żadnych rezultatów, poza wieloma planami i mapami (ale to niestety nie wystarcza) czy zdjęciami lotniczymi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum