Wysłany: 2010-05-06, 00:33
Chyba spłonęła ta samotna kamieniczka:
Niestety tylko zdjęcie od zaplecza.
Swoją drogą fajowe te oficynki flankujące dziedzińczyk.
_________________ Tej dziewczynie Asinus nigdy by nie podarował fotografii.
Bo kobietom nie powinno się ofiarowywać zdjęć
- robią z nich zawsze niewłaściwy użytek...
pawel_45 Pomógł: 13 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 282
Wysłany: 2010-05-06, 02:29
W sumie na zdjęciach wygląda, że tylko poddasze się jara, więc może całość jakoś mocno nie ucierpiało. A ktoś już widział jakie są ostatecznie straty?
Pomógł: 2 razy Wiek: 61 Dołączył: 17 Wrz 2009 Posty: 607 Skąd: Gdańsk-Dolne Miasto
Wysłany: 2010-05-06, 19:38
mieszkańców wyprowadzono,budynek został zalany,ogień został zaprószono najprawdopodobniej podczas prac remontowych dachu ,między innymi wymiana dachówki ,teoretycznie budynek jest do wyburzenia-od podwórka wyburzono dobudówkę,kilka mieszkań zamurowano ,więc nie bardzo rozumiem celowość tych prac,konserwator nie ma co z kasą robić?
Wysłany: 2010-05-06, 20:43
slowik45 napisał/a:
mieszkańców wyprowadzono,budynek został zalany,ogień został zaprószono najprawdopodobniej podczas prac remontowych dachu ,między innymi wymiana dachówki ,teoretycznie budynek jest do wyburzenia-od podwórka wyburzono dobudówkę,kilka mieszkań zamurowano ,więc nie bardzo rozumiem celowość tych prac,konserwator nie ma co z kasą robić?
Nie, budynek jest chroniony w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego jako obiekt o wartościach kulturowych i jest pod ochrona konserwatorską. Tak, więc nie jest do wyburzenia. Oficyna natomiast nie była wpisana pod ochronę.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Maj 2008 Posty: 160 Skąd: Gdańsk-Piecki
Wysłany: 2010-05-16, 13:50
dzięki, dzięki
tak się obawiałem że to ta charakterystyczna elewacja, ale nie mogłem u siebie znaleźć foty żadnej na potwierdzenie kształtu (mimo że zza Podwala to jeszcze wydaje mi się kilka zdjęć Łąkowej pstryknąłem )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum