Pomogła: 10 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Maj 2008 Posty: 3529 Skąd: Neufahrwasser b. Danzig
Wysłany: 2012-03-15, 01:16
slowik45 napisał/a:
Mam pytanie , jakie dokładnie były barwy herbu Danziga na hełmach H. D. , bo na zdjęciu poniższym wygląda na to że korona miała inny kolor niż krzyże . Na stronie http://wolneforumdanzig.p...imwehr&start=15 są niby takie same . Interesuje mnie to ponieważ chcę wykorzystać ten herb do tatuażu i chciałbym zachować oryginalne barwy .
Słowiku a możesz podzielić się wiedzą na temat swojego wyboru wzoru na tatuaż? Bo, to że sam znak graficzny może się podobać, to jak najbardziej zrozumiałe. Natomiast ciężko mnie pojąć dlaczego chcesz się ozdobić oryginalnym herbem używanym przez SS Heimwehr Danzig, a nie czymś w typie, zmodyfikowanym
Pomógł: 2 razy Wiek: 61 Dołączył: 17 Wrz 2009 Posty: 607 Skąd: Gdańsk-Dolne Miasto
Wysłany: 2012-03-15, 15:41
fritzek napisał/a:
Natomiast ciężko mnie pojąć dlaczego chcesz się ozdobić oryginalnym herbem używanym przez SS Heimwehr Danzig, a nie czymś w typie, zmodyfikowanym
nie ma to nic wspólnego z ideologią , i tak naprawdę nie podjąłem jeszcze decyzji , być może będzie to klasyczny herb Danziga , taki z czarnymi lwami .
Pomógł: 2 razy Wiek: 61 Dołączył: 17 Wrz 2009 Posty: 607 Skąd: Gdańsk-Dolne Miasto
Wysłany: 2012-03-15, 15:43
villaoliva napisał/a:
A może nie było jednolitego wzoru?
ten pierwszy już widziałem , tylko zdjęcie było gorszej rozdzielczości i nie było widać kolorów .Dzięki , chciałem dodać ''pomógł '' ale nie wiem dlaczego u mnie nie ma tej opcji
A to nie kościół św. Barbary i ciąg ulicy w kierunku dworca PKP Danzig-Gł. ?
Nie, i to nie jest Danzig. Zwróć uwagę na odbierak prądu w tramwaju, takie były tylko na linii prowadzącej na Siedlce. Poza tym kościół Św. Barbary nie jest (i w 1939 też raczej nie był) ustawiony prostopadle do ulicy. To musi być inne miasto ale nie kojarzę jakie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum