Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 889 Skąd: Gdańsk-Brętowo
Wysłany: 2014-11-09, 22:02
Haha, Pan Strug obudził się przed wyborami?!
Jeden z komentarzy pod linkiem, jakże cennych. Banda zakłamanych polityków...
Cytat:
# Realista 2014-11-09 15:22
A Pan Panie STRUG, co obudził się Pan. A coś Pan robił do tej pory? Startujesz Pan w wyborach, że nagle taka troska. I co, to ma być Pana recepta na ratowanie budynku, napisze Pan wniosek i wpiszą do rejestru... i już wszystko w porządku? Budynek przestanie się rozpadać i wszyscy będą szczęśliwi? Jakbyś Pan rzeczywiście chciał pomóc, to byś zainteresował się tym budynkiem wcześniej. Zgłębił temat, porozmawiał ze szpitalem, znalazł inwestora... Piszesz Pan o sprzedaży, oczywiście Dwór V został sprzedany, ale można go było wygrodzić i z tego co wiem zakupiono go w celach prywatnych. A ten budynek, w środku szpitala, jak Pan wygrodzisz? Sam jestem miłośnikiem zabytków, ale nie lubię obłudy. Z tego co wiem, szpital nie może wydzierżawiać budynków na cele inne niż lecznicze. Wszyscy wiemy jaki jest stan naszej służby zdrowia, a Pan chce by szpital władował 4 mln w renowacje... My Polacy umiemy się na wszystko oburzać, krytykować, niech może ktoś zamiast tego coś zrobi dobrego.
_________________ "Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
roko Pomógł: 1 raz Wiek: 64 Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 70 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2014-11-17, 22:36
Cytat:
# Realista 2014-11-09 15:22
... ten budynek, w środku szpitala, jak Pan wygrodzisz? Sam jestem miłośnikiem zabytków, ale nie lubię obłudy. Z tego co wiem, szpital nie może wydzierżawiać budynków na cele inne niż lecznicze.
Postaram się niedługo zweryfikować ten wpis, bo mam co do niego pewne wątpliwości.
Niestety tu muszę poczekać z dwa tygodnie ale będę się starał tę sprawę wyjaśnić.
Dom Seniora, filia Urzędu Miejskiego a może dom kultury dla północnej części Gdańska? Zarząd Dzielnicy Oliwa chce by miasto zajęło się opuszczonym od 20 lat budynkiem dawnej przychodni przy pętli tramwajowej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum