|
|
Wolne Forum Gdańsk Forum miłośników Gdańska i Pomorza
|
|
EURO 2012 w Gdańsku |
| Autor |
Wiadomość |
Jacko
Po prostu Jacko

Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 249 Skąd: Gdańsk Nowy Port Władysława IV
|
Wysłany: 2009-07-26, 22:06
|
|
|
| DARKER napisał/a: | | No cóż Michael chyba sobie nie zdawał sprawy wtedy ze jeszcze kiedyś wróci do Gdańska. | Podobno proponowano Michelowi przelot helikopterem nad stadionem Lechii, ale odmówił. |
|
 |
DarioB
Szalikowiec
|
Wysłany: 2009-07-26, 22:21
|
|
|
Oj widzę żeś przetrwał deszcz
Ja sobie podarowałem [trochę przemokłem tym czekaniem] wolałem ich złapać na Długim Targu --> moje fotki |
_________________ www.DarioB.net
www.Lechia.net |
|
|
|
 |
Jacko
Po prostu Jacko

Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 249 Skąd: Gdańsk Nowy Port Władysława IV
|
Wysłany: 2009-07-26, 22:27
|
|
|
| DarioB napisał/a: | Oj widzę żeś przetrwał deszcz | Ano przetrwałem. Ciężko było (w koszulce z krótkim rękawem...), ale się udało przetrwać. Na szczęście po jakimś czasie przestało padać i wyszło przepiękne słońce, więc nie żałuję ani chwili tam spędzonej, bo po prostu było warto (bo wątpię, bym jeszcze kiedykolwiek w życiu miał możliwość bycia tak blisko Michela Platiniego, czy nawet Grzegorza Lato...). |
|
 |
DarioB
Szalikowiec
|
Wysłany: 2009-07-26, 22:40
|
|
|
| Jacko napisał/a: | | DarioB napisał/a: | Oj widzę żeś przetrwał deszcz | Ano przetrwałem. Ciężko było (w koszulce z krótkim rękawem...), ale się udało przetrwać. Na szczęście po jakimś czasie przestało padać i wyszło przepiękne słońce, więc nie żałuję ani chwili tam spędzonej, bo po prostu było warto (bo wątpię, bym jeszcze kiedykolwiek w życiu miał możliwość bycia tak blisko Michela Platiniego, czy nawet Grzegorza Lato...). |
Właśnie aż dziw, że zerowe zainteresowanie oprócz mediów, które musiały tam być. |
_________________ www.DarioB.net
www.Lechia.net |
|
|
|
 |
Tangens

Pomógł: 5 razy Wiek: 54 Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 408 Skąd: Gdańsk/Świnoujście
|
Wysłany: 2009-07-26, 23:49
|
|
|
| DARKER napisał/a: | | ...a pamiętam go jak grał w Juve i w 1983 roku był w Gdańsku. Wtedy gdy odebrałem od niego autograf w Posejdonie by taki młody. Zibi tez troszku inaczej wyglądał niż dzisiaj:-) No cóż Michael chyba sobie nie zdawał sprawy wtedy ze jeszcze kiedyś wróci do Gdańska. | Dla mnie Platini zawsze wyglądał jakoś tak... Może nie staro, ale raczej nie na sportowca. I aparycje ma zdecydowanie włoską, widać, że we Francji tylko mieszka. Najbardziej z pilkarzy przypomina mi reprezentację Włoch w 1974.
| E. Zimmermann napisał/a: | | DarioB napisał/a: |
Właśnie aż dziw, że zerowe zainteresowanie oprócz mediów, które musiały tam być. | Pewnie dlatego, iż nieudolne władze Gdańska nie potrafiły nagłośnić tego wydarzenia, ku chwale grodu nad Motławą... | No właśnie. To dziwne ale o pobycie Platiniego i Laty w Letniewie dowiedziałem się ze zdjęcia Jacko (szkoda, że na tym forum nie ma opcji ":piwo"). Potem sprawdziłem, rzeczywiście jest info na WP z 13:20, ale jakoś tak nie wyeksponowane, że po prostu przegapiłem.
| DarioB napisał/a: | Oj widzę żeś przetrwał deszcz
Ja sobie podarowałem [trochę przemokłem tym czekaniem] wolałem ich złapać na Długim Targu --> moje fotki | Jacko jest nieprzemakalny (pamiętacie wakacyjne towarzystwa nieprzemakalnych - lata 60-te? ) Jadąc do Letnicy dobrze wiedział, że jedzie na moczary i może wrócić mokry. Na szczęście nie miał daleko. |
|
 |
Jacko
Po prostu Jacko

|
Wysłany: 2009-07-27, 06:55
|
|
|
| DarioB napisał/a: | | Właśnie aż dziw, że zerowe zainteresowanie oprócz mediów, które musiały tam być. | To nie tak. Nie chcieli rozgłosu i dlatego poinformowali tylko niektórych. Ja na przykład miałem info od... a właśnie, że nie powiem... |
|
 |
villaoliva
Administrator

Pomógł: 14 razy Wiek: 96 Dołączył: 07 Maj 2008 Posty: 4131 Skąd: Oliva
|
Wysłany: 2009-07-27, 07:05
|
|
|
| Przecież to nie miało być spotkanie z gwiazdą tylko "gospodarska wizyta". Jeszcze by się jacyś "euro 2012 sceptycy" pojawili. |
|
 |
Jacko
Po prostu Jacko

|
Wysłany: 2009-07-27, 07:27
|
|
|
| villaoliva napisał/a: | | Jeszcze by się jacyś "euro 2012 sceptycy" pojawili. | Na przykład tacy, jak... nie, jednak się powstrzymam... |
|
 |
DarioB
Szalikowiec
|
|
|
|
 |
villaoliva
Administrator

|
Wysłany: 2009-08-01, 10:10
|
|
|
Beton pod trybunę VIP wylany
I komunikat o wykonaniu prac przed zaplanowanym czasem. 12 godzin szybciej
Hurrra, hurrraaaa
Niech żyją!
| Cytat: | Dzięki doskonałej organizacji prac Konsorcjum Hydrobudowa-Alpine i betoniarni, betonowanie fundamentów pod trybuną zachodnią gdańskiego stadionu zakończyło się 12 godzin przed planowanym czasem.
W sumie operacja wylewania 3235 m³ betonu trwała 24 godziny i 23 minuty. Średnio w ciągu godziny wylewano 130/140 m³ materiału przy pomocy 20 betonomieszarek i 4 pomp do betonu.
Konstrukcja żelbetowa stadionu według harmonogramu ma być ukończona na przełomie IV kwartału 2009 roku i I kwartału roku 2010.
Zobacz film i obejrzyj galerię.
|
|
|
 |
villaoliva
Administrator

|
Wysłany: 2009-08-03, 19:24
|
|
|
Mały przerywnik muzyczny
| Cytat: | | budowa stadionu piłkarskiego w Gdańsku; teledysk autorstwa karabinmaszynowy; autor muzyki: Tomasz "Snake" Kamiński; scenariusz i reżyseria: Radeck Moenert |
|
|
 |
Hochstriess

Pomogła: 5 razy Wiek: 41 Dołączyła: 09 Maj 2008 Posty: 1031 Skąd: Wrzeszcz, Świńskie Łąki

|
|
|
|
 |
fritzek
Administrator Oberkalarepa

Pomogła: 10 razy Wiek: 34 Dołączyła: 07 Maj 2008 Posty: 2890 Skąd: Neufahrwasser b. Danzig
|
Wysłany: 2009-09-03, 21:28
|
|
|
Teraz powstał kolejny problem, na który reagują prezydent Adamowicz i premier Tusk. Chodzi o kolor krzesełek na stadionie bez nazwy.
Premier Tusk apeluje o zielone krzesełka
| Cytat: | Konflikt o kolor krzesełek na Baltic Arenie doszedł do samej góry. W środę do akcji wszedł premier Donald Tusk
Projektantom podobają się krzesełka żółto-czerwone, bo kojarzą się z bursztynem. Kibice chcą biało-zielonych, bo to kolory Lechii. |
Adamowicz: popieram debatę o krzesełkach
| Cytat: | Rozmowa z Pawłem Adamowiczem, prezydentem Gdańska
Mikołaj Chrzan: Przedstawiciele BIEG 2012 twierdzą, że decyzja już zapadła i krzesełka na Baltic Arenie będą miały kolory od żółtego do bordowego. Kibice biało-zielonej Lechii Gdańsk, która ma tam rozgrywać swoje mecze, są oburzeni.
Paweł Adamowicz: Ostateczna decyzja o kolorze krzesełek jeszcze nie zapadła. Generalny wykonawca przewiduje ich montaż dopiero pod koniec roku, a to sprawia, że na razie możemy spokojnie rozmawiać o tym, jak powinny wyglądać.
|
|
_________________ Rzaba żądzi!
Neufahrwasser...Neufahrwasser
 |
|
|
|
 |
Grün
Oberwasserspeier

Pomógł: 11 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 1367 Skąd: Wolne Miasto
|
Wysłany: 2009-09-03, 22:21
|
|
|
No tak. To jest prawdziwy problem. Dokładnie na miarę skali politycznej obu.
Przypominam, że pozostaje jeszcze do rozstrzygniecia problem koloru murawy, hymnu stadionu i patrona (kłopot, bo święty Paweł jeszcze jako tako, ale św. Donald raczej nie przejdzie).
A pamiętam jakie śmieszne było to, że car wtrącał się do koloru płotów przy chałupach. O matko, jakież to było głupie... |
_________________ Z wyrazami...
prof. wirt. Grün
Nowe w Akademii: Zbigniew Kosycarz
Felietony historyczne na MMTrójmiasto |
|
|
|
 |
feyg

Pomógł: 30 razy Wiek: 39 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 2979 Skąd: Gdynia Mały Kack

|
Wysłany: 2009-09-03, 22:37
|
|
|
Trza było pomyśleć wcześniej i miast Amber Areny budować np Cabbage Arenę |
_________________ Kto głośny jak dzwon, ten pusty jak on... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 | |
|